OMBRUKSKARTLEGGING

Hva er ombrukskartlegging?  

En ombrukskartlegging gir en tidlig vurdering og oversikt over ombruksmulighetene i eksisterende bygg. Byggteknisk forskrift (TEK17) §9-7 stiller krav til ombrukskartlegging av bygningsfraksjoner som skal fjernes ved riving/rehabilitering/transformasjon, for å vurdere om noen av dem er egnet for ombruk.  En ombrukskartlegging er også første steget til å oppnå sirkulære krav og kriterier for sertifisering i BREEAM og FutureBuilt. 

Iht. Tek17 skal rapporten fra ombrukskartleggingen skal minst inneholde alle identifiserte materialer eller bygningsfraksjoner egnet for ombruk sammenstilt i en tabell i henhold til Norsk Standard NS 3451:2022 Bygningsdelstabell og systemkodetabell for bygninger og tilhørende uteområder.

Vi i Resirqel er eksperter på ombrukskartlegging, og har utviklet metoder som er i bruk og publisert i en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter. Resirqel har vært initiativtager og innleid fagspesialist ved utarbeidelse av veilederen «Ombrukskartlegging og bestilling – slik gjør du det!» utgitt av Grønn Byggallianse og Statsbygg i 2021. Resirqel er også forfatter av anvisningen «Ombrukskartlegging av bygninger» som ble utgitt i SINTEF Byggforsk-serien i 2023. Siden 2018 har vi kartlagt over 150 bygninger.  

Hos oss får du en effektiv kartlegging basert på lang erfaring og kunnskap om gjennomførbarhet. Vi tilbyr ombrukskartlegging som oppfyller TEK17, eller mer ambisiøse mål iht. f.eks. krav i BREEAM, FutureBuilt, eller interne målsettinger i prosjekt.  

Ta kontakt her for en ombruksprat og et godt tilbud!  

"-Ombruksrapporten fra Resirqel hadde svært høy kvalitet" 

Henning Brekke, prosjektleder FOKUS Rådgivning 


Kurs i ombrukskartlegging

Lovpålagt krav om ombrukskartlegging